BERICHTEN

Klik op de berichten om ze volledig te lezen.

Om mijn stage af te ronden, deden we met beide klassen nog een muzikale afsluiter. De kinderen kregen een snelle workshop over lichaamspercussie. Aan de hand van het filmpje kunt u het resultaat bekijken.

Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema in de lessen godsdienst: 'Samen leven tussen droom en werkelijkheid!'. We leerden over dominee Marin Luther King. Hij schreef een toespraak 'I have a dream...'. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mochten een eigen speech schrijven over hun droomwereld. Dit bracht heel wat mooie resultaten op!

Vandaag kwamen er twee vrijwilligers van het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding uit Brugge naar de klas van het 6de leerjaar. De leerlingen kregen een hele dag vorming over seksualiteit, relaties, het lichaam en de puberteit. Ze deden verschillende spelletjes, voerden open gesprekken en maakten eigen affiches. Het was een leerrijke...

Tijdens de lessen godsdienst werken we rond het thema 'Verantwoordelijkheid en engagement!'. Vandaag maakten de leerlingen uit het 5de leerjaar levende standbeelden. Aan de hand van prenten van de Bijbelverhalen vormden ze verschillende standbeelden. Dit bracht enkele leuke beelden op.

Zoeken maar...

14-05-2018

In de lessen wereldoriëntatie zijn de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar bezig met opzoekwerk. Dit opzoekwerk gaat over verschillende onderwerpen rond bosklassen. Ze krijgen telkens een werkblad met verschillende vragen en moeten deze zelfstandig oplossen. Hoe ze de antwoorden zoeken, kiezen ze zelf. Ze mogen zoeken in boeken, tijdschriften en...

Tussen de lessen door is er ook wel eens tijd voor wat beweging. De leerlingen uit het 6de leerjaar dansen elke dag om 10.00 uur een choreografie van Just Dance. Zo kunnen ze zich even ontspannen tussen al dat leren en werken. Vandaag werden we ondergedompeld in de wereld van Mario.

Vandaag kregen de kinderen een les taalinitiatie Engels. We maakten met de hele klas onze eigen 'Fashion Show'. Voor we hiermee begonnen, maakten we eerst kennis met het Engels. Aan de hand van enkele spelletjes leerden ze alle woorden. Zo speelden we een bingo en een Engelse versie van 'Ik ga op reis en ik neem mee...' Daarna was het...

Pas geridderd!

27-04-2018

's Ochtends werden we verwacht in het Kursaal van Oostende. Daar mochten we genieten van het toneelstuk 'Pas geridderd!'. Alle katholieke scholen van Lombardsijde tot Oostende waren aanwezig. Wij volgden de show voor het 4de, 5de en 6de leerjaar. Tijdens deze show waren er bijna 1 500 kinderen aanwezig. Dit zorgde dus voor veel ambiance.

Tijdens de les wereldoriëntatie mocht iedereen zijn speurneus bovenhalen. Aan de hand van een hoekenwerk moesten de kinderen sporen van dieren onderzoeken. In groep bespraken ze voorwerpen en foto's. Zo konden ze aan elk spoor het passende dier linken. Daarnaast leerden we ook over de camouflage van verschillende dieren. Op foto's zochten we samen...

Vandaag gingen we op bezoek naar de historische villa 'Les Zéphyrs'. Tibo en Milan, leerlingen uit het 6de leerjaar, schreven hierover een kort artikel.